У Луцьку відбулася «Вечірка добра» за участю волонтерів

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Як згодом визнали організаторки цієї насиченої та яскравої події, агентки волонтерства Вікторія Романчук і Марія Лучук, запланувати її саме у розпал різдвяних святкувань було досить ризиковано – хто ж прийде слухати навіть і про добрі справи у час, який зазвичай проводять у родинному колі? Та всупереч їхнім побоюванням, чи, радше, на підтвердження активної дії світлого «духа Різдва», 18 січня на «Вечірку добра» зібралося багато охочих.

Місцем зустрічі стала Велика зала Галереї мистецтв ВО НСХУ, а гарного настрою хлопцям і дівчатам додала багата експозиція Зимового салону-2019.

«Презентація промайнула, як на одному подиху, як зазвичай це буває, коли розповідаєш про щось близьке і у чому добре знаєшся», – ділиться враженнями Вікторія Романчук.

Важливо, що на зустріч зібралися учасники від громадських організацій, які хотіли детальніше дізнатися про проекти Ukrainian Volunteer Service («Агенти волонтерства»): це ФРІ Луцьк, ГО «Образ», Молодіжна рада Луцька, Проект Lutsk Night Cinema, ГО Школа безпеки та виживання дітей «Тивер», Волинський Інститут Права, Молодіжний центр Волині, ГО «Молодіжний простір «Тандем». Посприяли організації вечірки Департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міськради і Молодіжний центр Волині.

З огляду на широке коло зацікавлених, спілкування вдалося зробити живим і конструктивним: представники громадських організацій розповіли про актуальні міські ініціативи й ділилися досвідом волонтерства у форматі відкритого мікрофону, відповідали на запитання організаторів у кожному конкретному кейсі.

Зокрема, голова МЦВ Захар Ткачук виділив 5 причин, чому слід волонтерити: подорожі, досвід, друзі, можливість змінити світ та щастя. Основними темами для створення проектів в Луцьку визначили такі: екологія, правова і соціальна грамотність населення. Обговорили також способи ефективного поширення інформації про міські ініціативи регіональними представниками громадських організацій, щоб кожен охочий міг долучитися до гарної справи. Координаторка волонтерів у МЦВ Ольга Чепель поділилася планами щодо створення єдиної бази волонтерів нашого міста, задля чого варто об’єднати зусилля всіх дотичних до цієї роботи людей.

Про волонтерство розповідати завжди приємно та комфортно, особливо у компанії однодумців! Учасники вечірки не лише обмінялися цінним досвідом, а й навіть дружно защедрували. Своїми враженнями поділилася на сторінці у Фейсбуці Заріна Дацик: «Вечірка добра» – не могли пропустити такої події. Ще день тому навчались волонтерству, а тут – нагода почути про це від тих, хто знає про волонтерство не з книжок. Концентрація добрих людей зашкалювала: Захар Ткачук, Катерина ШкльодаЄвгенія ТкаченкоВлад КостюкевичКатерина Білохвіст та інші. Як багато у нас небайдужих людей, потрібних соціально-корисних ідей, активної молоді, добра. Просто в кожного свої “окуляри”, свій кут зору і концентрація уваги або на “зраді”, або на добрі. Запам'ятались кльові слова Жені Ткаченко про тих, хто каже, що молодь – це ті, кому нічого не потрібно, хто ходить по барам, не має мети... Так, такі є. Але я (і вона теж, на щастя) навколо себе бачу іншу молодь – активну, спраглу до змін, розумну і допитливу. Тих, хто волонтерить і відчуває від цього кайф. І такі теж є, дякуючи Богу. То, можливо, питання: хто і де шукає? І хто і що в собі несе сам?»


Фото Юрія Євтушка

Відео Марії Лучук

Маша Пилипчук

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі