Українці за «комуналку» віддають половину свого заробітку

Джерело: Україна Комунальна
  1. Новина відноситься до:

Українці все більше страждають від підвищення тарифів на комунальні послуги. Вже майже півроку в країні діють нові ціни на природний газ для потреб населення.

Так, 1 квітня вартість газу, що використовується населенням для приготування їжі та/або підігріву води становить 7,188 грн за 1 куб. м; для індивідуального опалення або комплексного споживання: у період з 1 травня до 30 вересня (включно) – 7,188 грн за 1 куб. м; у період з 1 жовтня до 30 квітня (включно): за обсяг, спожитий до 200 куб. м природного газу на місяць (включно), – 3,6 грн за 1 куб. м; за обсяг, спожитий понад 200 куб. м природного газу на місяць, – 7,188 грн за 1 куб. м. Таким чином мінімальна вартість «блакитного» палива зросла в 3,3 рази, повідомляє Україна Комунальна.

Також з 1 вересня підвищили тарифи на світло. Зокрема, тарифи на електроенергію у середньому зросли до 62,8 коп. за кВт-год, що на 23% більше порівняно із тарифом, котрий діяв з 1 квітня.

При цьому, з жовтня витрати на комунальні послуги також зросли через початок опалювального сезону. 

«Україна Комунальна» провела опитування про те, скільки витрачають українці на оплату послуг ЖКГ. Відповідне опитування відбувалося з 12 до 19 жовтня.

За його результатами виявилося, що більшість респондентів – 58% віддають за оплату комунальних послуг до 50% заробітку. На послуги ЖКГ припадає третина доходів у 22% громадян. Лише 12% опитаних сплачує як і має бути, не більше 15% від сімейного доходу. При цьому, 2% респондентів за комунальні послуги віддають 10%, решту за них доплачує держава. І 6% українців за послуги ЖКГ взагалі не сплачують.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі