У Луцькому зоопарку облаштували містечка для ведмедів та левів

  1. Новина відноситься до:

Реконструювали зоопарк в рамках проекту «Модернізація зоопарку в містах  Замості та Луцьку, а також створення рекреаційної зони у місті Жешуві з метою розвитку прикордонного природного туризму», що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013.

Відкриття оновленого звіринця  відбулося у неділю, 18 жовтня.

Загальний бюджет проекту становить 2,58 мільйона євро, з яких 1,528 мільйона - бюджет Луцька і 1,36 мільйона - кошти гранту від ЄС.

За ці кошти облаштували містечка для ведмедів та левів з вольєрами, оглядовими терасами, павільйонами, а також зробили комплексний благоустрій території (інженерні комунікації), збудовані  енергетичні мережі, каналізації та водопровід, пішохідні доріжки, освітлення. Побудували міст, встановили центральну ковану браму, облаштували огорожу. Для зручності відвідувачів зоопарку встановили Wi-Fi. Роботи  виконані за найсучаснішими технологіями й відповідають європейським стандартам.

А ще найближчим часом планують створити навчальний центр, де будуть відбуватися заняття юних природолюбів, майстер-класи, інші заходи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі