Андрій Покровський прокоментував пам’ятник Кузьмі

  1. Новина відноситься до:

Ініціатор встановлення у Луцьку пам’ятника покійному музиканту Андрію Кузьменку бізнесмен Андрій Покровський прокоментував хвилю обурення, яка виникла щодо скульптури. 

Зокрема, він запевнив, що не буде заперечувати, якщо батьки співака та митці вирішать замінити монумент.

«Я особисто зі скульптором після відкриття не спілкувався. Є взаємодія між скульптором і батьками Андрія. Якщо є така воля однієї та іншої сторони, то я не проти. А якщо це просто якісь балачки, то я за них відповідати не буду», - зазначив Андрій Покровський. 

Також він додав, що як символом скульптурою задоволений.

«Говорять, що скульптура - це мистецтво. Але пам’ятники - це не фотокартки, які відображають майже 100% візуально людину, пам’ятник лише символізує. Тому як символом пам’ятником я задоволений. Якщо він не має 100% схожості з Андрієм Кузьменком, то я вважаю, що це можна виправдати головним завданням цього мистецтва: воно повинне не відобразити, а символізувати», - розповів бізнесмен.

Нагадаємо, що 1 жовтня у Луцьку урочисто відкрили перший в Україні пам’ятник Андрієві Кузьменку, який у лютому 2015 року трагічно загинув у ДТП. Після відкриття соцмережі вибухнули обговоренням скульптури – більшості користувачів не сподобався бронзовий «Кузьма». Своєю чергою, скульптор Ірина Дацюк відхрестилася від пам'ятника Андрію Кузьменку в Луцьку і звинуватила львівських майстрів у спотворенні скульптури.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі