На Волині виплачують зарплату гірнику, який давно звільнився

Джерело: БУГ
  1. Новина відноситься до:

На шахті №9 «Нововолинська» виплачують заробітну плату працівнику, який давно звільнився.

Про найбільш розповсюджену та відпрацьовану схему перерахування коштів псевдогірникам повідомив голова профспілки шахти №9 Василь Гура, - інформує видання БУГ.

Багато не треба: сфальсифікувати документацію щодо виходу працівників на роботу, а потім отримувати заробітну плату на «міфічних шахтарів».

Можна зробити й по-іншому: влаштувати когось з рідних на роботу, а потім звільнити, а зарплату йому залишити на рівних правах з тими людьми, які щоденно покидають свої сім’ї та спускаються в шахту, щоб отримати якусь копійку, - розповів Василь Гура.

Відповідно до цієї квитанції, заробітна плата нарахована за вересень працівнику дев’ятої шахти, який звільнився з вугільного підприємства, зі слів Василя Гури, у січні. Отримувач коштів – син головного економіста шахти.

«Зайшов в табельну, спитав, чи працює людина з табельним номером 767. Мені назвали зовсім інше прізвище і дільницю. Коли показав чек, за реакцією можна було все зрозуміти», – зазначив Василь Гура.

Головний економіст шахти пояснив, що це звільнення з частковою (триразовою) виплатою розрахункових. Тобто це - вихідна допомога. Хоч 8 місяців – трохи пізно для виплати. Адже ці кошти виділяються одразу, в інакшому випадку працівник має право подавати в суд.

Наталія Короб не знає, хто намовив сина звільнятися з частковою виплатою розрахункових, і розповіла Василю Гурі, що не він один таким чином звільнявся з підприємства. Вона погодилася, що як головний економіст притримала цю суму на тривалий період протизаконно.

Жінка просила керівника профспілкової організації не афішувати це питання, бо «не любить піару». Син, з її слів, перебуває зараз на заробітках.

Відповідно, документи під час влаштування на роботу та у разі звільнення працівника підписує директор підприємства.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про розкрадання семи тисяч тонн вугілля, видобутого шахтою № 1 «Нововолинська»

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі