Луцька IT-компанія відмовилася допомагати незрячим із відстежуванням руху громадського транспорту

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Люди з вадами зору просили у компанії «Візор» допомогти зробити для них доступнішою послугу з відстежування руху громадського транспорту за допомогою смартфона. З

окрема, вони звернулися за дозволом до компанії, яка обслуговує систему відображення руху громадського транспорту в місті, й попросили дозвіл пристосувати її для людей з особливими потребами. Але отримали відмову. Лучанин Едуард Поліщук розповів, що «Візор» відмовив, пояснивши це тим, що не хоче, щоб порушували їхні авторські права, повідомляє Інформаційне агенство Волинські Новини.

«Ми просили, щоб «Візор» дозволив нам пристосувати програму, яка доступна для всіх лучан, і для нас. Ми б на своєму смартфоні могли знати, де яка маршрутка їде та як нам можна пересуватися містом. Але нам відмовили, мовляв, ми порушимо авторське право, якщо почнемо пристосовувати програму для незрячих. Я цього не розумію, ми ж просто прохали дозволу, а вдосконалити програму беремося самі. Звісно, чужі проблеми їх не хвилюють. «Візор» – це просто симулянти! Треба їм очі зав’язати чорною хусткою, і щоб вони так пожили з деньок, тоді зрозуміють людей, які втратили зір», - зазначив чоловік.

Едуард демонструє нам програму, завдяки якій смартфон допомагає зрозуміти незрячій людині, де вона знаходиться й що навколо неї. Також програма допомагає розпізнавати гроші як українські, так і іноземні, вибирати речі, розпізнавати колір.

Про свою проблему лучани з вадами зору розповіли й Луцькому міському голові Миколі Романюку вчора, 13-го жовтня, під час представлення тролейбусів із зовнішнім озвучення руху. Градоначальник уточнив у них, чи дійсно технологічно можливо підлаштувати програму під смартфони лучан з вадами зору, а потім запевнив, що матиме розмову з «Візором».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі