Підготують подарункову книгу про Луцьк

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Перезапуск діяльності, два масштабних тури, подарункові книги про Луцьк і переклади науково-популярних творів – планами в рамках роботи видавництва «Синя папка» з Інформаційним агентством Волинські Новини поділилася його очільниця Ельвіра Яцута.

Насамперед вона визнала, що запуск видавництва минулоріч був фальстартом, оскільки 2017 рік був присвячений першому масштабному туру з презентаціями книги «Не озирайся і мовчи» Макса Кідрука та організації в Луцьку поетичного фестивалю Meridian.

Так, минулоріч видавництво випустило першу книгу із серії про пригоди хлопчика Айхо авторства волинської письменниці Орести Мосійчук. «Ми мали класну ідею зі співпрацею з організацією «Імаго» щодо пластилінових ілюстрацій для «Айхо», але для того, аби це запрацювало, потрібно було створювати щось на кшталт доповненої реальності. Зробити це поки фінансової можливості немає. Тож ми знайшли ілюстраторку Христину Максименко, яка зараз працює над оформленням першої частини серії книг про пригоди Айхо. Фактично на цей рік ми призупинили діяльність «Синьої папки» для того, щоб перезапустити книгу Орести Мосійчук у новому стилі», – розповіла Ельвіра Яцута.

Вона додала, що в планах на 2019 рік – літературні тури з Орестою Мосійчук і Максом Кідруком.

Також у видавництві працюватимуть над підготовкою до друку першої книги, присвяченої Луцьку. «Із наступного року ми розпочнемо в рамках діяльності «Синьої папки» роботу над серією подарункових книг про Луцьк. Із краєзнавцем Олександром Котисом ми хочемо підготувати першу книжку, присвячену архітектурі Луцька доби модернізму. Дизайнером видання виступить Кирило Ткачов (відомий шрифтовий дизайнер, – ВН)», – сказала Ельвіра.

Окрім того, у 2020 році «Синя папка» за участі Макса Кідрука реалізує видання перекладної науково-популярної літератури.
 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі