Букерівську премію вперше отримала письменниця з Північної Ірландії

Джерело: TheБабель

Письменниця Анна Бернс стала переможцем Букерівської премії 2018 року, повідомлено на сторінці нагороди у Twitter. Вона отримала премію за книгу «Молочник» про роман молодої дівчини з одруженим чоловіком.

Анна Бернс стала першим автором з Північної Ірландії, відзначеним Букерівською премією. Вона отримає приз у розмірі £50 тис. фунтів.

У фіналі за одну з найпрестижніших нагород у світі англомовної літератури боролись шість книг авторів з Великої Британії, США і Канади.

Крім того, вперше за 50 років існування премії до лонг-лісту увійшов графічний роман — книга американського пиьменника Ніка Дрнасо «Сабріна» (Nick Drnaso, Sabrina).

Букерівську премію вручають з 1969 року. З 2014 року лауреатом може стати кожен, хто пише англійською, — незалежно від громадянства. До цього її міг отримати лише житель однієї з країн Співдружності націй, Ірландії чи Зімбабве. Переможцю вручають £50 тис. (1,8 млн грн). Усі автори, чиї твори увійшли в шорт-лист, отримують чеки на £2,5 тис. фунтів (92,4 тис. грн).

У попередні роки головний приз здобували письменники Річард Фленаган за роман «Вузька стежка на далеку північ» (2014 рік), Марлон Джеймс за «Коротку історію семи вбивств» (2015), Пол Бітті за «Розпродаж» (2016) і Джордж Сондерс за «Лінкольн в бардо» (2017).


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі