Луцькрада запровадила електронні петиції

  1. Новина відноситься до:

Луцька міська рада запровадила механізм участі громади в управлінні місцевими справами - електронні петиції.

Відповідно до рішення Луцькради від 30 вересня цього року, петиція може бути подана з будь-якого питання місцевого значення, повідомляє прес-служба відомства.

Петицію потрібно зареєструвати на сайті міськради, заповнивши спеціальну форму, або ж через Центр надання адміністративних послуг (м. Луцьк, вул. Лесі Українки, 35а).

Збір голосів в підтримку петиції здійснюється упродовж 14 днів від дня реєстрації проекту петиції. Голосувати в підтримку петиції можуть громадяни, що пройшли реєстрацію на офіційному сайті ради. Громадяни, які не мають можливості або необхідних знань для голосування в підтримку петиції через мережу інтернет, можуть одноособово чи колективного звернутись із відповідною письмовою заявою до Центру надання адміністративних послуг.

Петиції вважатиметься підтриманою та буде внесена на розгляд Луцької міської ради, якщо в її підтримку проголосувало не менш як 300 осіб. Підтримана лучанами петиція є обов’язковою до розгляду в позачерговому порядку на початку найближчого пленарного засідання міської ради та/або її виконавчого комітету без необхідності внесення проектів рішень чи застосування інших процедур. За результатами розгляду петицій Луцька міська рада та/або її виконавчий комітет приймає рішення, яке доводиться до відома громадськості.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі