У МОН пояснили, чому іспит з іноземної мови віддано школам

Джерело: Osvita.ua
  1. Новина відноситься до:

Проведення державної підсумкової атестації з іноземної мови у формі ЗНО скасоване у зв'язку з тим, що УЦОЯО не має можливості перевірити навички говоріння у випускників, повідомляє Osvita.ua.

Так у своєму Facebook пояснює причину скасування проведення ДПА у формі ЗНО з іноземної мови перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.

«Щодо паніки про скасування обов'язкового ЗНО з іноземної мови: без паніки! Початково повідомлялось, що у 2016 році обов'язковою буде державна підсумкова атестація у форматі ЗНО. Це не скасовується: на ДПА будуть використовуватись тести подібні до ЗНО», - пише Совсун.

«Проте ДПА включає в себе ще два елементи – аудіювання і говоріння, яких в ЗНО не було. Апробацію проведення масового аудіювання так само УЦОЯО забезпечить під час ДПА, а от говоріння у цьому році УЦОЯО перевірити не може – тому це робитимуть школи», – зазначила заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, підкресливши, що для вступу до вишу зовнішнє оцінювання буде проходити у форматі 2015 року.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі