Доріжки стадіонів у райцентрах Волині облаштує швейцарська компанія

8 жовтня у Луцьку відбулася зустріч керівництва Федерації легкої атлетики Волині з маркетинг-менеджером компанії Conica Павелом Марешом. Один із топ-менеджерів провідного швейцарського виробника легкоатлетичного спорядження приїхав на Волинь, аби обговорити деталі проекту із побудови в області легкоатлетичних стадіонів.

Про цей проект стало відомо після підписання Меморандуму про співпрацю між федерацією легкої атлетики Волинської області та Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк», яке відбулося 6 жовтня, передає Інформаційне агентство Волинські Новини.

«Якість доріжок і їхнього укладання дуже хороша. Вони зроблені відповідно до всіх норм правил міжнародної федерації легкої атлетики, тому не буде проблем у сертифікації. Після цього на «Авангарді» можна буде проводити міжнародні змагання, клубні зустрічі, юніорські змагання, кубки збірних команд. Усе – структура покриття, технічні сектори, якість робіт – в нормі.

Олімпійський стадіон в Києві трохи інший, там інший масштаб, там покриття Conica відповідає рівню чемпіонатів світу. Утім, дуже добре, що в Луцьку представники федерації зробили й тренувальний стадіон, тому «Авангард» легко сертифікувати. А от «Олімпійський» наразі тільки на шляху до створення розминочного поля та сертифікації. Київська арена дуже гарна, але такого зручного для легкої атлетики стадіону, як у Луцьку, я на Західній Україні ще не бачив», - зазначив Павел Мареш.

Він зазначив, що Conica вирішила співпрацювати регіональними федераціями в Україні. Тим паче, що волинський осередок має договір із надійним партнером – Фондом «Новий Луцьк».

«Нам дуже приємно, що стадіони і обладнання найвищого класу скоро з’являться саме на Західній Україні, бо раніше вважалося, що всі гроші і найкращі проекти є в Києві чи на сході країни. Волинь показала, що й тут можна впроваджувати дуже серйозні проекти. Це показує і те, що ментально ваша область дуже близька до Європи, принаймні реалізація таких проектів у галузі спорту та здорового способу життя наближатиме вас до Європейського Союзу», - прокоментував Павел Мареш.
 

Він розповів, що поширене будівництво легкоатлетичних стадіонів – європейська практика. Для прикладу у Чехії облаштовують 400-метрові великі стадіони для професійного спорту і об’єкти із 200-метровими доріжками у невеличких містах і селищах.

«Зазвичай останні ставили біля шкіл. В першій половині дня доріжки і увесь стадіон експлуатується для навчання, а потім – усіма, хто хоче займатися спортом. Зараз у Чехії великих, 400-метрових стадіонів 80-100, а невеличких – сотні. Зазвичай, у місті, в якому є одна велика арена, ще є 2-3 невеличких. Такий тут інтерес до власного здоров’я», - розповів представник Conica.

Водночас, каже Павел Мареш, якщо у Чехії всі об’єкти фінансуються державою, то у Німеччині та Швейцарії – до 80% стадіонів приватними особами.

Як відомо, 7 жовтня представники Федерації легкої атлетики України та Conica обговорили в Києві деталі партнерської угоди, яка буде підписана найближчим часом. Швейцарська компанія Conika має намір стати офіційним постачальником ФЛАУ з огляду на те, що найближчим часом в Україні планується реконструкція (а в деяких місцях вона вже триває) багатьох стадіонів.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі