«Руки-ноги затряслись, відняло мову», - Дацюк про свій пам'ятник Кузьмі

Джерело: Слово Волині
  1. Новина відноситься до:

Скульптор Ірина Дацюк відхрестилася від пам'ятника Андрію Кузьменку в Луцьку і звинуватила львівських майстрів у спотворенні скульптури. Більше того, вона заявила, що буде новий пам'ятник Кузьмі.

Про це скульптор розповіла у коментарі виданню "Слово Волині".

"Для мене це був шок, коли подивилася на те обличчя.  На всіх етапах роботи скульптора пам’ятник погоджували з сім’єю співака, а технічні працівники цеху у Львові на свій лад його відкоригували. В мене руки-ноги затряслись, відняло мову…  Не можна було таке відкривати! До бронзи я, відверто кажучи, доступу не маю. Це вже працюють спеціалісти з відливання. Чому їм захотілося «підправити» обличчя – я не знаю. Обличчя було зовсім не таке, там поворот інший. На мою думку, доречніше було б поставити камінь і написати, що через деякий час тут встановлять пам’ятник. У європейських країнах роблять так: виконують ескізний варіант, приміряють до місця за розміром, поворотом. Але навіть в ескізному варіанті робітники не мають права  «вдосконалювати» роботу спеціалістів" - зазначила Ірина Дацюк.

"Пам’ятник Кузьмі ще не готовий. Він буде зовсім інший. Наразі це ескізний варіант, бо  треба було щось до Дня музики поставити, показати. Той, над яким зараз працюємо, створюється під пильним оком мами і родини. Тому заспокойте фанів і фанаток –  все буде нормально. Я бажаю їм доброго здоров’я і щиро вдячна, що вони реагують на мистецькі заходи. І що вони – хороші захисники свого кумира. У мене на душі те саме, що й  у них. І не тільки стосовно Скрябіна, а й щодо мистецтва загалом", - додала вона. 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі