Міністр визнав спорткомплекс у Боратині одним з найкращих у Східній Європі. Фото

Міністр визнав спорткомплекс у Боратині одним з найкращих у Східній Європі. Фото

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов відвідав спорткомплекс у селі Боратин та пообіцяв посприяти у його подальшому розвитку.

Другий день поспіль Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов перебуває на Волині.

У Селі Боратин волиняни показали високопосадовцю спортивний комплекс та розповіли, що хочуть тут звести палац спорту.

Начальник відділу фізичної культури та спорту Ігор Дмитришин розповів, що в Луцьку є сучасний легкоатлетичний стадіон, а потрібно ще крите приміщення для тренувань.

«В області ми маємо сертифікований стадіон «Авангард», де можемо приймати усі міжнародні змагання з легкої атлетики, окрім Олімпійських ігор та чемпіонату світу серед дорослих. Але можемо приймати усі інші вікові категорії (юніори) та всі чемпіонати Європи, що і відбувається в Луцьку. Щодо Боратина, то маючи закриту установу, тут змогли б тренувати спортсмени і в зимовий час.

Зваживши на те, що вийшла постанова Кабміну щодо використання держсубвенції на будівництво палаців спорту, то Боратинська ОТГ спільно з ОДА розробили проект будівництва палацу спорту, в якому передбачили футзал, волейбол, баскетбол, гандбол. В проекті є й легкоатлетичне покриття стадіону: 6 бігових доріжок по колу протяжністю 200 метрів, сектор для штовхання ядра, стрибкові ями і сектори для стрибків у висоту, довжину з жердиною. Хоча проект і не переміг на конкурсі, однак очікуємо необхідну субвенцію в 2019 році. Попередня вартість 100 млн грн, з яких половина має бути державне фінансування, а решта з обласного та місцевого бюджетів», - розповідає Ігор Дмитришин.



Втім, вже цього року бігові доріжки можуть з’явитися, каже міністр Ігор Жданов.

«Ми побачили тут один із найкращих сільських спортивних комплексів у Східній Європі. Тут прекрасне місце, де можна займатися спортом. Звісно, щодо розвитку треба допомагати. Зокрема тут доріжки – це вбивці для ніг, які треба покрити спеціалізованою гумою. Тому, я думаю, що їх вдасться зробити цього року за рахунок коштів із ДФРР.

Говорили тут і щодо палацу спорту. Питання ще дискусійне, адже потужності мають бути великі: до 2 тисяч глядачів, може тут культивуватися пару видів спорту, що дозволить проводити Європейські змагання. Але чи це достатньо близько від Луцька, щоб сюди їздили займатися спортом – питання», - зауважив Ігор Жданов.



Зі слів Голови Боратинської ОТГ Сергія Яручика, якщо палацу спорту вдасться побудувати, то громада готова взяти на своє утримання будівлю та тренерів.



Далі міністр відвідав і Княгининок, де із пасовищ для кіз зробили сучасний стадіон.

«Міністр перебуває на Волині 2 дні, й для нас це визнання того, що дійсно спорт на Волині розвивається, зокрема, ми маємо 9 легкоатлетичних стадіонів. А такими здобутками можуть похизуватися не багато областей. Чимало проектів є і на наступний рік, що дає можливість волинянам іти у спорт вищих досягнень та будувати успішну кар’єру», - підсумував Ігор Дмитришин.

Нагадаємо, вчора на Чемпіонат України з легкої атлетики до Луцька завітав міністр молоді та спорту.

Варто заважити, що старт такому успішному розвитку легкоатлетичної інфраструктури в області дав оновлений стадіон «Авангард» за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки Разом».


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі