За трійню у Луцьку даватимуть десять тисяч гривень допомоги

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Члени міськвиконкому прийняли Програму соціального захисту населення міста на 2016 – 2020 роки.

Відповідне рішення прийняли під час засідання у середу, 7 жовтня, повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

Як повідомила директор департаменту соцполітики міськради Лариса Боярин, в місті назріла потреба прийняття Програми соцзахисту населення на 2016-2020 роки, оскільки термін реалізації аналогічної програми, яка діяла в місті цього року, закінчується.

З-поміж заходів, які передбачені програмою – надання адресної допомоги, надання пільг, забезпечення гарячого харчування для лучан, які перебувають на обліку в терцентрі.

На 2015 рік на реалізацію програми підтримки малозабезпечених лучан за кошти міського бюджету, з луцької казни виділили 6,9 мільйона гривень, з них вже 4,6 мільйона – використані.

На 2016 рік планується виділити 9,1 мільйона гривень. А загалом на 2016-2020 роки планується виділити 60 мільйонів гривень.

До категорій громадян, які отримають допомогу з міського бюджету в новій програмі додані 2 нові категорії. Так, Програмою передбачені – одноразові виплати сім’ям при народженні трійні або більше дітей в розмірі 10 тисяч гривень та одноразові виплати вдовам загиблих військових у розмірі 6 тисяч гривень (згаданим пунктом ці жінки прирівнюються до вдів загиблих в Афганістані).

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі