Викладачу луцького вишу за хабар дали 3,5 років тюрми

Джерело: УМВС України у Волинській області
  1. Новина відноситься до:

Судом першої інстанції викладачу вишу призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк три роки та шість місяців, з позбавленням права обіймати організаційно-розпорядчі посади в закладах освіти строком на три роки та з конфіскацією належного останньому майна.

Колегія суддів Апеляційного суду Волинської області апеляційну скаргу засудженого та його захисника, залишила без задоволення, повідомляє прес-служба УМВС України у Волинській області.

Нагадаємо, доцента кафедри кримінального права та процесу СНУ імені Лесі Українки Володимира Наливайка правоохоронці затримали «на гарячому», в момент отримання ним неправомірної вигоди. Чоловік вимагав від студентів гроші за сприяння в успішній здачі іспитів з предметів, які він викладав, та захисті курсових робіт. У результаті 28 липня 2015 року Луцьким міськрайонним судом Волинської області працівнику навчального закладу винесено вирок. Відповідно до рішення суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк три роки та шусть місяців, з позбавленням права обіймати організаційно-розпорядчі посади в закладах освіти строком на три роки та з конфіскацією належного останньому майна.

На вирок Луцького міськрайонного суду викладач подав апеляцію, згідно із результатами розгляду якої 2 жовтня 2015 року колегією суддів Апеляційного суду Волинської області апеляцію залишено без задоволення. У результаті покарання, призначене Луцьким міськрайонним судом, стосовно працівника вишу Апеляційним судом Волинської області, залишили без змін.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі