У Луцьку – виставка до 100-річчя державної служби

Джерело: Волинські Новини

В обласному центрі Волині представили виставку архівних документів, а також друкованих видань «Державній службі - 100 років». Зокрема, була прочитана публічна лекція «Державна служба в Україні та формування її позитивного іміджу в умовах європейської інтеграції».

Захід відбувся в овальному залі обласної ради 18 червня.

Так, начальник відділу інформації та використання документів НАФ Державного архіву Волинської області Любов Коць розповіла, що сьогодні представили виставку «Державній службі - 100 років».

«На виставці представлені оригінали документів Державного архіву Волинської області, а також копії документів, які знаходяться у фондах Центрального державного архіву вищих органів влади та Центрального державного кінофотофоноархіву. Це і присяга службовців, яка була прийнята 30 травня 1918 року, і оригінал грамоти гетьмана Павла Скоропадського, і закон про тимчасовий державний устрій України, який власне регулював основні законні засади діяльності гетьманату Павла Скоропадського.

В наших фондах виявлено дві основних газети, в яких публікувалися всі закони, прийняті Павлом Скоропадським, а також накази про призначення міністрів, їх заступників, посада яких раніше називалася «товариші міністрів», публікувалися й наявні вакансії, різного виду оголошення та повідомлення про діяльність основних центральних органів тогочасної влади», - зазначила Любов Коць.

Також вона показала закон про громадянство, який був прийнятий 2 липня 1918 року та заяви жителів міста Луцька про прийняття на роботу в установи, зокрема у Луцьку міську раду.

«Оригінали документів ми виставляємо вперше, адже, як правило, на виставках показуємо копії документів. Виставка цікава як для державного службовця, так і для пересічних громадян», - каже Начальник відділу інформації та використання документів НАФ Державного архіву Волинської області Любов Коць.

Опісля виставки перший заступник голови Нацдержслужби України Володимир Купрій прочитав присутнім публічну лекцію на тему «Державна служба в Україні та формування її позитивного іміджу в умовах європейської інофрмації».


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі