«Луцьктепло» не отримало чергової відстрочки

Джерело: Під прицілом
  1. Новина відноситься до:

Державному комунальному підприємству«Луцьктепло» не вдалося отримати чергову відстрочку на виконання рішення суду, яким з підприємства стягнуто на користь НАК «Нафтогаз» 1 549 310 гривень. 

Так, ще у жовтні минулого року НАК«Нафтогаз» звертався до Господарського суду Волинської області з позовом про стягнення з луцького теплокомуненерго 1 549 310 гривень пені та штрафних санкцій, позаяк основний борг за природній газ підприємство уже погасило, повідомляє  «Під прицілом».

У ході судового розгляду представник «Луцьктепло» вказував на те, що позивач провів розрахунки неправильно і нарахував зайвого. На підтвердження цього, «Луцьктепло» надало свої розрахунки — 465 320 гривень пені, 253 929 гривень відсотків річних та 49 828 гривень інфляційних витрат. Тоді Господарський суд задовольнив позов НАК «Нафтогаз», але з урахуванням зауважень відповідача. 

Судовий наказ про стягнення з ДКП «Луцьктепло» 465 320 гривень пені, 253 929 гривень відсотків річних та 49 828 гривень інфляційних витрат на користь НАК «Нафтогаз» було видано у січні 2015 року, однак з того часу підприємство не погасило борг. 

Разом з тим, луцьке теплокомуненерго звернулося до суду із заявою про відстрочку виконання рішення, посилаючись на складне фінансове становище підприємства. 

У понеділок, 5 жовтня,  стало відомо, що всі вищезазначені ухвали суду були оскаржені в апеляційному порядку. 

Крім того, заявник не додав до матеріалів справи відомості про те, що за вищезгаданим судовим наказом було відкрите виконавче провадження, а тому суддя Софія Костюк відмовила ДКП «Луцьктепло» у задоволенні заяви про відстрочку виконання рішення.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі