«Волинь» розгромлена «Зорею»

«Волинь» розгромлена «Зорею»
  1. Новина відноситься до:

Сьогодні, 4 жовтня, у Луцьку відбувся центральний матч 10 туру Ліги Парі-Матч. У битві за 4 єврокубкове місце в турнірній таблиці зійшлися «Волинь» та луганська «Зоря».

Але випробування пройшла лише одна з команд, адже не просто виграла, а зробила це красиво, невимушено і переконливо. У складі господарів з’явився новачок, який добре відомий широкому колу вболівальників – Андрій Богданов. «Зоря» зараз у будь-якому сполученні виконавців – грізна сила. Тому домінування гостей розпочалось одразу зі стартовим свистком, і вже перший кутовий якимось дивом не завершився голом луганців. Втім, гості не надто довго сумували, і за перші півгодини встановили солідний запас міцності. Артем Гордієнко знайшов пасом у центрі Руслана Маліновського (0:1), а Олександр Караваєв таким чином навісив на Пилипа Будківського, що нападник стрибком залишив статистами і Івіцу Жуніча, і Богдана Шуста – 0:2. Обидві ці атаки народились на правому фланзі, тому Володимир Польовий, який цю зону відповідав у лучан, був замінений на Гала Шіша.

До перерви «Волинь» встигла оговтатись. У господарів непогані удари наносили Сергій Кравченко, Анатолій Діленко, щось прагнув виправити В’ячеслав Шарпар. Але ніхто з них та партнерів нічого не досягнув до самого фінального свистка. Причому команда Віталія Кварцяного просто скласти руки не могла – просто суперник був сильніший. Ще одна помилка на тому ж фланзі у лучан була черговою гольовою. І Шіш також допоміг супернику: він віддав пас назад, Будківський його перехопив, вийшов сам на сам з Шустом, заробив пенальті та червону картку для воротаря. Тому Джаба Ліпартія вражав із «позначки» вже ворота Віталія Неділька. Не варто говорити, що у більшості «Зоря» могла розвинути успіх, проте концентрація захисту «Волині» не розпорошилась, і більше місцеві трибуни потрясінь не відчули. Тому рокіровка суперників у таблиці абсолютно справедлива: луганці 4-ті, за ними волиняни.

Оцінки гравцям «Волині» від ХЛ (максимальна 8,0):

Богдан Шуст: 6,0. Пропущені голи не на совісті Богдана, але звичної впевненості воротар «Волині» не показав.

Івіца Жуніч: 5,0. Івіца – один із найнестабільніших гравців «Волині». Він може блискуче зіграти, або ж провалити гру. Сьогодні сталося саме останнє. «Провали» в центрі оборони відбувалися занадто часто.   

Андрій Богданов: 5,5. Не найкращий дебют для Андрія, хоча відвертих помилок в нього не трапилося, але ліпше Шабанова він у парі із Жунічем не зіграв.

Олександр Насонов: 5,5. Саша старався, але як і з правого флангу атаки «Зорі», з лівого у штрафну з надто небезепечною періодичністю подавалося і прострілювалося. В атаку Насонов ходив не часто.

Александр Кобахідзе: 5,0. Грузин не встиг відноситися після залікованої травми, тому зіграв тільки половину матчу. У ній Коба намагався загострювати, але вдалося це йому не багато разів.

Володимир Польовий: 4,5. Із флангу Володі пройшло перші дві гольові атаки «Зорі». І цим все сказано. Не зібрався Польовий на гру.

Сергій Кравченко: 5,0. Перекусити молодого Гордієнка досвідчений Крава не зумів. У другому таймі Кварцяний пожертвував опорником, коли мусив випускати Неділька після вилучення Шуста. 

Сергій Політило: 5,5. Оцінка іншого опорного півзахисника Волині трохи вища від Кравченка, бо Сергій зробив більше відборів та перехоплень. Але матч у Політила вийшов посередній.

Флорентін Матей: 6,5. Напевне, кращий у «Волині», бо практично весь креатив у команді йшов від румуна.

В’ячеслав Шарпар: 5,5. Слава зіграв вже традиційно під нападником, хоча більш звично він бачився у парі із Жунічем.

Анатолій Діденко: 5,5. Не зумів чіплятися за м’яча та заробляти стандарти, як це робить зазвичай. Пилявський та Чечер «з’їли» «Діда» начисто.

Гал Шіш: 5,0. Загасив пожежу на лівому фланзі захисту «Волині», але тільки до 59 хвилини. Єдина, але дуже груба помилка Шіша перекреслила все хороше, що він зробив для команди.

Віталій Неділько: 6,0. Неділько показав клас, адже у грі в меншості дозволив забити собі тільки з пенальті.

Редван Мемешев: 6,0 Посилив гру в атаці у другому таймі і змусив замислитися, чому Кварцяний випустив у стартовому складі Кобахідзе, який не встиг набрати форму.

Технічні дані матчу: Волинь (Луцьк) – Зоря (Луганськ) – 0:3

Ліга Парі-Матч 2015-16 рр., 10 тур, Луцьк, Авангард, 5100 глядачів

Арбітр: Арановський (Київ)

ВОЛИНЬ: Богдан Шуст - Івіца Жуніч, Андрій Богданов, Олександр Насонов, Володимир Польовий  (Гал Шіш, 27) - Сергій Кравченко (Віталій Неділько, 60), Сергій Політило – Александер Кобахідзе (Редван Мемешев, 46), Флорентін Матей, В’ячеслав Шарпар - Анатолій Діденко.

ЗОРЯ: Микита Шевченко – Євген Опанасенко, Андрій Пилявський, В’ячеслав Чечер, Микита Каменюка, Джаба Ліпартія (Михайло Сіваков, 67), Артем Гордієнко (В’ячеслав Танковський, 73), Руслан Маліновський, Олександр Караваєв, Іван Петряк (Желько Любенович, 64), Пилип Будківський.

Голи: Малиновський (19), Будківський (23), Ліпартія (61, з пен.)

Попереджені: Богданов (52)

Вилучення: Шуст (59).

(Фото прес-служби «Волині»)

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Павло Філонюк

Коментарі