Для ремонту дороги Львів-Луцьк уже є гроші з митниці

Джерело: ГУ ДФС у Волинській області
  1. Новина відноситься до:

Волинська митниця у вересні перевиконала загальний обсяг щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів 78,1 мільйона гривень.

Згідно з підписаним у вересні законом, половина цих платежів (а це майже 40 мільйонів гривень) має бути спрямована на ремонт автодороги Львів-Радехів-Луцьк. Про це повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

У вересні 2015 року перевиконання досягнуто митницями ДФС у Волинській області на 78,1 мільйона гривень, Львівській – на 123,6 мільйона гривень, Чернівецькій – на 58,1 мільйона гривень.

Як відомо, у вересні Президент України підписав закон щодо експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з фінзабезпечення реконструкції, ремонту автодоріг. Як ідеться у пояснювальний записці, низку доріг, зокрема, дорогу Львів-Радехів-Луцьк (Н-17) ремонтуватимуть коштом митниці.

Так, кошти на фінансування доріг загального користування державного значення мають надходити з перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів. 50% суми перевиконання спрямовується до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів на забезпечення реконструкції доріг.

Тобто, починаючи з вересня у разі перевиконання індикативних показників зазначені області отримають відповідні кошти до обласних бюджетів.

В Україні у вересні 2015 року за оперативними даними до державного бюджету надійшло 18,8 мільярда гривень митних платежів, що на 735,2 мільйона гривень. (+4,1 відсотка) більше визначених Міністерством фінансів України індикативних показників.

Слід зазначити, що у вересні цього року Мінфіном були внесені зміни до бюджетного розпису відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», зокрема індикативні показники доходів державного бюджету з митних платежів у вересні цього року збільшені на 427,2 мільйона гривень.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про проведення експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з фінансового забезпечення реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення» зазначені планові показники відповідно до затвердженої формули були розподілені по регіонах та доведені листами ДФС облдержадміністраціям, які визначені порядком експерименту.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі