Луцькому ЦНАПу подарували цифрову валізу

Джерело: Волинські Новини

Валізу, що містить обладнання для надання усіх адмінпослуг за межами будівлі ЦНАПу, отримав Центр надання адміністративних послуг у Луцьку.

Про це йшлося під час знайомства голови Волинської ОДА Олександра Савченка з роботою ЦНАП у Луцьку та вручення «цифрової валізи» для надання адміністративних послуг за моделлю «виїзного адміністратора» 15 травня.

Як розповіла директор «Центр надання адміністративних послуг у Луцьку» Лариса Карп’як, за майже п’ять років роботи департаменту, адмінпослуги тут надали майже мільйону відвідувачів. У 2012 році виділили 10 мільйонів з міського бюджету на створення ЦНАПу, а за 2017 рік надходження до бюджету сягнули 23 мільйонів гривень. Ще більше коштів зможуть заробити для міського та державного бюджету завдяки закупівлі нових станцій для видачі закордонних паспортів.

Про цифрову валізу у центрі мріяли вже декілька років і завдяки фонду «Східна Європа», який почав співпрацювати з ОДА, її отримали нині. Другою ідеєю керівника департаменту є виїзний автомобіль центру, який вже є в багатьох інших ЦНАПах.



Цифрова валіза, з її слів містить зчитувач для ID-паспортів, зчитувач відбитків пальців тощо і слугуватиме для надання адмінпослуг тим громадянам, які самотужки не можуть прибути до будівлі ЦНАПу.



Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт нагадав, що створити сучасний ЦНАП у Луцьку вдалося завдяки співпраці покійних міського голови Миколи Романюка та голови Волинської ОДА Бориса Клімчука, які зробили все, що змінить життя у місті на краще. Зараз міськрада активно співпрацює з міністерством регіонального розвитку, тож ЦНАП буде розширений.



Своєю чергою, голова облдержадміністрації Олександр Савченко розповів, що такі валізи вручили для ЦНАПів у Голобах і Маневичах, невдовзі таку валізу отримає ЦНАП у Нововолинську. Він наголосив, що громадяни повинні відчувати комфорт при отриманні будь-яких послуг. Він розповів, що завдяки заступнику міністра Леву Парцхаладзе побудували сучасний ЦНАП Київської області на території Києва, але він надає меншу кількість послуг, ніж луцький ЦНАП. Він зауважив, що під час візиту побачив, що у ЦНАПі якісно обслуговують лучан і немає велетенських черг за межами будівлі. Також він відзначив конструктивну співпрацю влади Луцька з ОДА.

З його слів, заслуга міської влади також полягає у тому, що правильно був обраний керівник ЦНАПу, відповідно, у департаменті працює професійна команда.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі