Лучани оплачують навчання більше 2 тисяч сільських дітей

  1. Новина відноситься до:

Луцька влада має вирішити яким чином врегулювати оплату навчання дітей з сільської місцевості, що здобувають освіту у міських школах та дошкільних навчальних закладах.

Про це 28 липня під час постійної депутатської комісії з питань освіти, науки, культури, мови розповів секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко.

Чиновник зазначив, що навчання цих дітей частково фінансує бюджет міста. Натомість, як відомо, до дитсадків є постійна черга і місць для усіх луцьких дітей не вистачає. Тому назріває потреба врегулювати цю ситуацію. Загалом у школах Луцька навчаються близько 1800 дітей-селян, а у дитсадках виховуються 583 таких дитини.

В якості вирішення проблеми Григоренко озвучив два варіанти: стягувати оплату за навчання з сільських рад, або ж прийняти рішення про заборону навчання в місті дітей, що проживають у сільській місцевості.  

«Комунізм за рахунок Луцька має закінчуватися», – зазначив секретар.

Як відомо, нині триває процес обговорення можливості розширення меж Луцька за рахунок сусідніх сіл. Добровільне укрупнення громад є одним з елементів адміністративної реформи, що розрахована на наступні два роки. Поки що Луцька міська рада підтримки зі сторони прилеглих сіл не знайшла.  

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі