Партії, яким відмовили у реєстрації, будуть судитися

Джерело: Волинське агентство розслідувань
  1. Новина відноситься до:

Представники партій «Громадянська позиція», «Наш край», «Аграрна партія України» подали на територіальну виборчу комісію  до суду через те, що кандидатів від цих партій не зареєстрували  на вибори

Про це вони повідомили 2 жовтня під час прес-конференції представників цих політичних сил, повідомляє Волинське агентство розслідувань

Представники політичних партій вважають, що їм відмовили  безпідставно.

«Стаття 46 Закону «Про місцеві вибори»  чітко регламентує ситуації, коли політсилам можуть відмовити. Умова 30% є не обов’язковою, тому складається враження, що це предвязяте відношення виборчої комісії, або чиясь вказівка, щоб ці сили не реєстрували», – зазначив голова обласного осередку партії «Наш край» Святослав Кравчук.

Він зазначив, що виборча комісія не має звертати увагу, має чи не має прихильність ця політична сила. Виборча ж комісія має чітко керуватися законом, і «всі сили мають бути зареєстровані, а визначитися кого хочуть бачити мають виборці».

Член політради «Аграрної  Партії України» Ігор  Волошенюк повідомив, що сьогодні внесли заяву до суду. Мотивацію відмови реєстрації він назвав «смішною».  За його словами ,  таким чином з виборів хочуть усунути серйозних конкурентів.

До того ж, Волошенюка обурює те, що він  у «вивішених списках «Солідарності»  побачив лише 8 жінок»,  але партію зареєстрували. «У нас 11 жінок», – підкреслив Волошенюк. Тому він вважає, що зараз  іде конкретне «усунення кандидатів, яким люди би віддали голоси».

Представник «Громадянської позиції» Валерій Шварцкоп зазначив, що  влада завжди закликає дотримуватися спокою та не провокувати народ. Проте такий підхід, за його словами , має скоріше протилежний ефект. Тому він повідомив, що на понеділок заплановані громадські акції.

Тому представники партій висловили впевненість у тому, що  комісія має прийняти правильне рішення та дати можливість робити вибір народу. Тож вони просять Адміністративний суд, де будуть розглядати позови, винести справедливе рішення.

Нагадаємо, 1 жовтня під час засідання обласної територіальної виборчої комісії були прийняті рішення про відмову в реєстрації чотирьом політичним партіям та одинадцятьом кандидатам від трьох політичних сил.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі