На місці Старого ринку пропонують звести торговий центр

Джерело: Район. Луцьк
  1. Новина відноситься до:

Народний депутат Лев Підлісецький озвучив ідею, як можна змінити Старий ринок біля Луцького замку. 

Він вважає, що ринок потрібно замінити сучасними інфраструктурними об’єктами. Про це нардеп сказав у четвер, 1 жовтня, під час круглого столу на тему розвитку туризму в нашому регіоні, повідомляє «Район.Луцьк».

Лев Підлісецький зазначив, що ринок можна використати для сприяння розвитку туризму у Луцьку, якщо на його місці побудувати торгівельний центр чи ресторани. Таким чином турист із замкової вежі відразу побачить, куди він може піти на шопінг чи перекусити, що також є невід’ємною складовою турпоїздки.

Міська влада на місці ринку торгового центру не бачить. Начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда говорить, що замість базару планують зробити ринок майстрів, сувенірні лавки чи своєрідний ярмарок з оригінальними луцькими продуктами.

Та народний депутат Анна Романова вбачає туристичне призначення Центрального ринку і в тому варіанті, який є зараз.

«Ринок може бути корисним у випадку, наприклад, з білоруськими туристами. У них радянська ментальність, тому якість їм не дуже важлива. Вони скуповують всього якомога більше і дешевше. Можу сказати це з досвіду міста Чернігова, яке часто відвідують білоруські туристи», – зауважила Анна Романова.

Проте туристи, що відвідують Чернігів, відрізняються від так званих брестських туристів, яким територіально ближчий Луцьк. Через те, що вони мають можливість подорожувати європейськими країнами, їхні туристичні вимоги є більш вибагливими. Тож Центральний ринок може стати їм абсолютно нецікавим. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі