Близько 600 мішків сміття зібрали під час толоки у луцькому сквері

Рекордною видалась цьогорічна толока у сквері «Дубовий гай» в Луцьку, що у районі ЛПЗ. Тут на прибирання вийшли учні шкіл і училищ, місцеві мешканці, активісти та депутати.

Прибирання цього скверу вже переросло у добру щорічну традицію.

Одним із організаторів заходу вкотре став депутат району ЛПЗ Євгеній Ткачук, забезпечивши учасників приладдям для прибирання, мішками для сміття й рукавичками. До організації та проведення толоки долучилися депутат Луцької міської ради, радник міського голови Ігор Поліщук, депутати Вікторія ПобережнаМикола Романюк і Костянтин Петрочук, а також Віталій Ляцевич і активісти партії «УКРОП».


Мішків для сміття було придбано 500 штук, але цього виявилося замало, тому Євгеній Ткачук закупляв мішки додатково. Велика кількість учасників сприяла тому, що переважну більшість території парку очистили за кілька годин.


«Прибирання скверу «Дубовий гай» сьогодні вдалося на славу! Організовую толоку вже дев’ятий рік поспіль і приємно, що кількість учасників постійно більшає, – розповів Євгеній Ткачук. – Зібрали близько 600 мішків сміття, а учасників прибирання прийшло дуже багато, тому впоралися швидко. Дякую усім, хто розділив нашу традиційну акцію. Зокрема вдячний учням і колективу шкіл №20, 24, колективам дитячих садочків №22 і 23, студентам Луцького вищого професійного училища, студентам інших навчальних закладів, депутатам Луцької міськради, працівникам ЖКГ й усім мешканцям нашого району, які знайшли час, можливість і бажання навести порядок у сквері. Щиро вдячний за організацію чаювання й бутербродів для всіх учасників акції. До речі, участь в таких заходах не тільки оновлює Луцьк, але і додає гарного настрою. З року в рік проводимо толоки у цьому парку і, на жаль, з року в рік сміття не меншає. От якби, окрім прибирання, ще й навчити багатьох відвідувачів скверу прибирати за собою. Бо ж чисто там, де не смітять».


Завершилася толока чаюванням, смакуванням бутербродів і приємним спілкуванням на природі.


«Цьогоріч ми організували одну із наймасштабніших толок у Луцьку, провели широку інформаційну кампанію, щоб долучити до прибирання рідного міста якомога більше людей, – зауважив Ігор Поліщук. – Приємно, що толока переростає у своєрідне свято чистоти і з року в рік збирає все більше учасників, які вболівають за чистоту рідного міста».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі