На Горохівщині випустили в небо пернатих красенів. Фото

Джерело: Прес-служба Волинського ОУЛМГ

Головний мисливствознавець Горохівщини Григорій Биховець минулого тижня знову їздив в Іллінецький державний фазанарій і привіз звідти 60 дорослих птахів. Це стало подією в Горохівському лісомисливському господарстві, зокрема в Горохівському лісництві.

Фазанів обережно діставали з ящиків і випускали їх у нові домівки директор ДП «Горохівське ЛМГ» Володимир Супрун, головний мисливствознавець Григорій Биховець, інженер Олег Дахнюк, водій Роман Майко, депутат районної ради, житель Квасова Юрій Обишук, активісти шкільного лісництва Богдан Дохнюк і Христина Степанюк.



Юні помічники лісівників здивували всіх глибокими знаннями про флору й фауну. Четвертокласник Охлопівської ЗОШ І-ІІ ступеня Богдан Дохнюк безпомилково вирізняв самців і самиць, розповів про цих птахів багато цікавого. Як з’ясувалося, готувався до зустрічі фазанів, бо перед цим розшукав інформацію про них в Інтернеті.
 



Збагачувати місцеву фауну фазанами колектив ДП «Горохівське ЛМГ» розпочав позаторік, коли було придбано 80 чотиримісячних фазанів. Торік головний мисливствознавець Григорій Биховець привіз із Іллінецького державного фазанарію, що знаходиться у Вінницькій області, 150 голів молодняка. Дали йому «прописку» в мисливських угіддях Горохівського лісництва. Кажуть, що молодняк акліматизувався та прижився.
 



Фазан звичайний – красивий птах підродини Фазанових ряду куроподібних із яскравим різнокольоровим пір’ям – золотавим, темно-зеленим, помаранчевим, фіолетовим. Він вважається південним, мешкає в Азії до Китаю, корейського півострова та Японських островів. На північ розповсюджений до дельти Волги, водиться в Грузії, Азербайджані, Вірменії, на Північному Кавказі.
 


Фазанів успішно розводять також у Європі та Північній Америці. Для цього існують відповідні програми з акліматизації цих птахів. На території України вони поширені у південних та південно-східних районах, а також на Закарпатській рівнині та в окремих районах Волині.

Тепер до цих адрес активно приєднується Горохівський район.

Тепер лишається сподіватися, що Горохівщина стане для фазанів новою комфортною для проживання домівкою.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі