На Волині з'явилося три нові еко-зупинки

Дві нові екологічні автобусні зупинки облаштували на Волині, ще одну встановлять найближчим часом.

Як повідомляє прес-служба ВОУЛМГ, одну автобусну зупинку лісівники ДП «Любомльський лісгосп» встановили у селищі Головне Любомльського району.

«Споруди на цій зупинці ніколи не було, – коментує лісничий Головненського лісництва Сергій Бліндарук, – стояла лише лавка. Людей збиралось тут завжди багато. У негоду – дощ чи сніг – чекати на автобус було дуже незручно. Тепер затишний дерев’яний будиночок захищатиме від будь-яких погодній умов, і у спеку можна сховатись від сонця».

«Таку ж автобусну зупинку плануємо облаштувати у селі Замлиння, – розповідає головний лісничий Василь Романюк. – Обидві споруди майстрували столяри держлісгоспу. Приємно робити корисну справу для людей. А на знак вдячності, думаємо, жителі будуть берегти і цінувати нашу працю».


Ще одну зупинку громадського транспорту працівники ДП «Маневицьке лісове господарство» встановили при виїзді селища Маневичі (поблизу Маневицького професійного училища), друга зупинка уже в процесі завершення розміщена в с. Карасин (по вул. Центральній).

«Зупинка в північній частині селища Маневич була просто необхідна. Саму зупинку зробили, а от будівлі, де можна сховатись від несприятливих погодних умов, досі не було. Надійшла така пропозиція від начальника управління, ми разом з директором лісгоспу обговорювали місце облаштування зупинки. Дійшли спільної думки, що саме на виїзді Маневич вона потрібна першочергово. Тут часто очікують маршрутний автобус працівники лісгоспу, працівники виправної колонії, різних організацій, учні училища та місцеве населення. На сьогоднішній день по вулиці Луцькій ми уже встановили двохстороннє освітлення дороги, плануємо його продовжити до виходу автоколони лісгоспу, бо, на жаль, бували різні випадки, навіть трагічні. Так що таке освітлення необхідне для безпеки водіїв та пішоходів», – зазначає Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк.


«Жителям просто необхідні автобусні зупинки, адже місце очікування транспортних засобів тут багатолюдне. Тож селяни в різні погодні умови відтепер мають можливість з комфортом очікувати маршрутний автобус. Можна сказати, що ця зупинка є окрасою нашого села. Сподіваємось, ближчим часом лісгосп облаштує ще одну зупинку у нас, адже потреба у цьому є. Маємо ще одну зупинку. Там, на жаль, стоїть лише знак, а самого місця очікування немає», – зазначив Карасинський сільський голова Віктор Савчук.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі