Наслідки, якщо в центрі Луцька впаде атомна бомба

Наслідки, якщо в центрі Луцька впаде атомна бомба Фото: колаж Олександра Котиса
  1. Новина відноситься до:

Якщо в центрі Луцька впаде атомна бомба, то надвисока жара, яка спалить все, може сягнути діаметром від Клеваня до Локач. Все буде залежати від розміру самої бомби.

 

 

Такий величезний масштаб руйнування завдасть лише найсильніша у світі радянська Цар-бомба потужністю 50 мегатонн. А вогняна куля від вибуху, яка в 10 тисяч разів гарячіша за поверхню Сонця, накриє весь Луцьк. Історія знає лише 1 випадок застосування цієї вбивчої сили. Це сталося під час випробування бомби 30 жовтня 1961 року над ядерним полігоном архіпелагу Нова Земля.

Менші руйнування будуть у випадку падіння американської атомної бомби W-87. Надвисока температура випалюватиме все на своєму шляху в діаметрі від Струмівки до Забороля. А вогняна куля покриє всю центральну частину Луцька, від моста над річкою Стир на вулиці Ковельській до головного корпусу СНУ. Радіація за надкороткий час розповсюдиться у крузі між вулицею Чехова і ставками на Ковельській. Загине більше 85 тисяч осіб. Постраждає – ще 67 тисяч.

Ці приблизні дані дозволяє подивитися сервіс, який створили представники некомерційної організації Outrider Foundation.

Інтерактивна карта дозволяє користувачам вказувати дані про своє місцезнаходження і вибирати зі списку вподобану ядерну бомбу для вибуху. У відвідувачів сервісу також є можливість перевірити ефект від різного типу детонації: на землі чи в повітрі.

Коли сервіс отримає всі необхідні відомості, на карті відобразиться ядерний вибух, а разом з ним з’явиться точна інформація про радіус ураження, вибухову хвилю, ступені радіації і температури в епіцентрі події. Крім того, алгоритми сайту визначать потенційну кількість загиблих і постраждалих в результаті цього.


Читайте більше про історію "ядерної Волині" тут


 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олександр КОТИС

Коментарі