Україна повинна вкладати в ідеологію, – Ігор Палиця

  1. Новина відноситься до:

Допоки в нашій державі не вкладатимуть достатньо коштів у національну ідеологію, доти Україна стоятиме на місці, – певен  засновник Фонду «Новий Луцьк», член політради «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Ігор Палиця.

Про це він говорив під час брифінгу 26 вересня опісля партійної конференції волинського УКРОПУ у Луцьку.

«Поки ми не почнемо вкладати кошти в ідеологію, поки ми не почнемо привчати людей любові до України, нічого не буде. Ми не робимо нічого, щоби створити ідеологію самої України», – висловився політик.

На його думку, для того, аби Україна стала направду європейською державою, українці повинні багато чого зробити.

«Найперше ми повинні зробити дороги. Для того, щоб до нас їхали і ми мали можливість кудись поїхати. По-друге, ми повинні прозоро розподіляти бюджети. В першу чергу на науку, здоров’я, медицину. Для того, щоби ми булиздоровоюнацією. По-третє: ми повинні проаналізувати і зрозуміти, яким чином ми можемо на Волинь притягти гроші. А в нас все для цього є. У нас є Замок Любарта, Шацькі озера, Володимир-Волинський з його історичними пам’ятками. У нас дуже багато місць, якими ми можемо зацікавити туристів, але ми цим всім не займаємося. То у нас базар біля Луцького Замку, то на Світязі ми розділили всі землі, нема каналізації, озеро просто вмирає. І ніхто цим не займається», – зазначив Палиця.

«Тому робити Європу ми будемо в головах людей, які мусять збагнути, що треба працювати по-іншому. Вводячи і фінансуючи посаду військово-патріотичного керівника, який буде розказувати дітям за що любити Україну і як її захищати. Коли ми будемо фінансувати, навіть за рахунок обласного бюджету, наших письменників, молодь, яка хоче знімати документальні фільми про Волинь», – додав він.

Також Ігор Палиця вважає,що не можна ділити громадян України на україномовних і російськомовних, на тих, хтоживе на Донбасі і на заході чи на півдні держави.

«Поки ми будемо ділитися за місцем проживання і за знанням української мови, ні до чого хорошого це не призведе. Не треба нав’язувати силою вивчення української мови. Достатньо ввести екзамен на знання української мови чиновникам чи бюджетникам, тим, хт оотримує гроші з державного бюджету. Будь ласка, говориш вдома російською чи якоюсь іншою – розмовляй. Але здай екзамен на знання української мови. Діти будуть самі вчити українськумову. І батьки будуть у цьому зацікавлені», – певен політик.

Власне, розпочати «будувати Європу» Ігор Палиця має намір саме на Волині, у прикордонній області.

«А почавши тут, ми, я сподіваюся, збудуємо і в Україні. І нічого не треба. Нам ніяка допомога не потрібна. Нам не допоможе жодна країна. Тому що вони хочуть бути сильні самі. Вони не хочуть, щоби ми були сильними. А чи за рахунок нас вони ставатимуть сильними,чи будуть з кимось домовлятися про сирійські, іранські питання, тоце– велика геополітика. Нас запросили на Нормандський саміт, сказали, що рішення буде таким-то. Те ж саме з Мінськими угодами. А ми тут спинаємося і хочемо сказати, що від нас щось залежить. Поки хтось нами керуватиме – нічого від нас не залежить. Ми саміповинні керувати у своїй державі. І потім вже з нами будуть розмовляти на рівних», – зауважив він. 

Ігор Палиця вважає, що питання вступуУкраїни до ЄС не повинно бути для нашої держави першочерговим.

«Ми вже набридли Європі. Вона втомилася за нас терпіти санкції, не заробляти гроші, закривати підприємства. У той час, коли ми купуємо вугілля, газ, електроенергію, радіємо знижкам і хочемо й надалі працювати з Росією. Коли ми обурюємося, що наші сири, молоко, м’ясо не пускають в Росію. Ми не воюємо, воює Європа за нас санкційно», – наголосив він

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі