У кінотеатрі «Батьківщина» може бути центр зайнятості

Джерело: Волинські Новини

Кінотеатр на вулиці П’ятницька гірка, 2 в Луцьку пропонують взяти на баланс виконкому, аби передати його під міський центр зайнятості. Натомість у приміщенні центру буде ДНЗ.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань комунального майна та приватизації.

На сесійне засідання виноситься Проект рішення «Про взяття на баланс виконавчого комітету Луцької міської ради будівлі кінотеатру на вулиці П’ятницька гірка, 2».

Нагадаємо, що будівлю збудували у 1939 році у стилі функціоналізму, вона слугувала кінотеатром.

У дев’яностих роках приміщення віддали Волинській обласній державній телерадіокомпанії. Нині будівля вважається пам’яткою архітектури місцевого значення.

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко розповідає, що приміщення вже багато років пустує і йому знайшли ефективне призначення.

«Коли ВОДТРК реформували в суспільне телебачення, то ми їм казали, щоб це майно не включали у статутний капітал, бо ми будемо його використовувати. Нині приміщення стоїть і пустує. В 2016 році ми перереєстрували документи на право власності. На сьогодні є проблема, що не вистачає садочків. Із міським центром зайнятості є мирова угода, щоб вони нам звільнили місце на вулиці Ярощука, 2 під ДНЗ, а ми їм знайдемо іншу будівлю. Таких великих приміщень у комунальній власності немає. Тому це приміщення, яке пустує, ми хочемо взяти на баланс виконкому й передати його далі», - розповіла посадовець.

Члени комісії підтримали цю пропозицію одностайно й рекомендують ухвалити позитивне рішення під час сесійного засідання.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі