На Волині балотується партія, створена за гроші Юри «Єнакіївського»

Джерело: Інформаційне агентство "Волинські новини"
  1. Новина відноситься до:

Партія, яка готується йти у обласну раду, зародилася в сепаратистському середовищі, стверджує український політик Ігор Палиця.

Нагадаємо, на Волині виник конфлікт між політичною партією і мережею супермаркетів з однойменною назвою «Наш край». Донедавна в області ніхто про згадану політичну силу навіть не чув, але минулого тижня партія «Наш край» представила кандидатів у депутати до обласної ради, пише Інформаційне агентство "Волинські новини".

Список до Волиньради очолив депутат облради, колишній заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук.

Як інформує видання «Волинська правда», члени партії повідомили, що в обласній раді, за умови їх обрання, будуть працювати над впровадженням енергоощадних технологій, здійсненням належної реабілітації воїнів АТО на Волині, домагатимуться використання бюджету і максимального його наповнення, відновлення роботи аптечних закладів в селах через працівників ФАПів, контролюватимуть будівництво доріг в сільській місцевості тощо.

Однак, під час представлення кандидатів у депутати до місцевих рад від партії УКРОП, член політради партії Ігор Палиця повідомив, що партія «Наш край» зародилася як рух за незалежність Бесарабії в той час, коли він працював головою Одеської облдержадміністрації.

Більш того, одним засновником «Нашого краю», зауважив він, був Антон Кіссе – компаньйон Івана Аврамова та Юрія Іванющенка (Юри «Єнакіївського»).

«Коли я був головою Одеської ОДА, партія «Наш край» почала зароджуватися в Бесарабії в так званому болгарському районі. Її засновником був Антон Кіссе – компаньйон Івана Аврамова і Юри «Єнакіїївського». Ця партія створювалася на гроші «Єнакіїївського». Коли я був в облдержадміністрації, СБУ нам писала директиви з Києва про те, що треба звернути на це увагу, що це сепаратизм і що на місці розвивається рух за незалежність Бесарабії, а ми нічого не робимо», - повідомив Ігор Палиця.

Згодом, зауважив він, в партію увійшли нові засновники - з Адміністрації Президента. І з цього часу про сепаратизм і фінансування партії говорити перестали.

«Сьогодні ми бачимо партію «Наш край» вже тут, вони вже не сепаратисти. Те, що там є гроші Юри «Єнакіївського» нікого не хвилює. Але я думаю, що влада буде здивована після місцевих виборів, вона зрозуміє і побачить суспільну довіру і оцінку їх роботи», - резюмував політик.

Додамо, що міський осередок партії «Наш край» очолює колишній Луцький міський голова Антон Кривицький.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі