У Луцьку відбувся мистецький вечір «Духовний хліб Анатолія Пашкевича»

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

У понеділок, 12 лютого, у Луцьку відбувся мистецький вечір «Духовний хліб Анатолія Пашкевича». Захід був присвячений до 80-річчя від дня народження українського композитора, хорового диригента, народного артиста України - Анатолія Пашкевича.

Одна з найвідоміших пісень композитора «Степом, степом» була написана за одну ніч, однак серця українців торкається і досі. Прозвучала вона й на сцені Палацу культури Луцька у виконанні заслуженого артиста України Михайла Лазуки.

«8 січня 13 років тому перестало битись глибоконаціональне серце. Анатолій Пашкевич один із фундаторів Волинського хору, він допоміг десяткам талантів розкрити себе. Не маючи спеціальної вищої музичної освіти, його талант зміг розкритися і говорив більше за будь-які науки, а його пісні є духовним надбанням українського народу. В доробці цього генія дві сотні пісень, десятки обробок народних пісень. Життєвою позицією маестро було служіння музиці і людям, а коли його запитували де йому краще працюється: на Волині, в Черкасах чи Чернігові, то без роздумів казав - в Україні», - розповіла ведуча заходу Оксана Єфіменко.

У вечорі пам’яті взяли участь: Волинський народний хор, народний артист України Василь Чепелюк, заслужені артисти України Галина ОвсійчукМихайло Лазука, дует «Душа Волині», гурт «Берегиня».


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Вадим Панафідін

Коментарі