У Луцьку за 10 років можуть зекономити 2,3 мільярда

Джерело: Луцька міська рада
  1. Новина відноситься до:

У Луцьку внаслідок запровадження заходів енергоефективності за 10 років можуть зекономити 2,3 мільярда гривень.

Про розробку та впровадження Плану дій зі сталого енергетичного розвитку міста до 2025 року говоритимуть 1 жовтня об 11:00 у луцькому ЦНАПі.

У заході візьмуть участь представники міської влади, комунальних підприємств, розробники Плану дій, запрошують і громадськість.

"Сталий енергетичний розвиток міста передбачає задоволення енергетичних потреб місцевої спільноти без шкоди для прийдешніх поколінь. Приєднуючись до провідної ініціативи Європейського Союзу – Угоди мерів, українські міста добровільно зобов’язуються підвищувати енергоефективність та нарощувати використання альтернативних і відновлювальних джерел енергії на своїх територіях, що уможливить скорочення споживання традиційних видів палива та зменшення викидів вуглекислого газу (СО2) у навколишнє середовище щонайменше на 20%. Підписантами Угоди мерів стали уже 95 українських міст", - зазначають організатори.

Крім Плану дій зі сталого енергетичного розвитку у Луцьку, розробили Каталог інвестиційних проектів та Інвестиційну стратегію. Каталог містить понад 90 проектних пропозицій на загальну суму 1229 млн грн. Реалізація Інвестиційної стратегії у повному обсязі дозволить досягти скорочення СО2. на 229 492 т/рік, що становитиме 31,2% базового 2007 року. При цьому економія природного газу становитиме 372 369 тис. м3, а електроенергії – 149 590 МВт·год.

Сумарний економічний ефект від упровадження Плану дій в Луцьку до 2025 року очікується на рівні 2,36 млрд грн, з них — 1,2 млрд грн – економія коштів мешканців на оплату енергоресурсів.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі