«Краса Божого світу» очима волинського художника

Джерело: Район. Горохів

В центральній районній бібліотеці 11 січня відбулася зустріч та персональна виставка творі художника Володимира Баранчука «Краса Божого світу», де він промовляв і своїми картинами і словом. Були представлені як невеличкі картини так і масштабні полотна.

Атмосфера була неповторна – картини зачаровували, бо випромінюють живу природу та історію - історію людей, подій, життєвих ситуацій. Музичний супровід під мелодію скрипки додавали живої енергії, емоцій і позитиву.

Улюбленої тематики у художника немає. Коли є натхнення, він виїжджає на природу і малює пейзажі. Так на його полотнах з’явилися мальовничі краєвиди Горохівщини. В зображених селянських хатах, квітучих соняшниках, пейзажах і натюрмортах вбачається мальовнича, різнобарвна Україна – така, якою її бачить митець. Особливої уваги заслуговують картини – ікони та картини-роздуми на шевченківську тематику. Роботи автора справляють сильне емоційне враження

Слово художника Володимира Баранчука - чітке, глибоке, змістовне.

Якщо я захворів чи діти, немає натхнення, поганий настрій, я не беруся за пензель. Як сказав один художник: «Ми відповідальні за те, що малюємо». Тому не можна негативні емоції переносити на полотно. Хочеться все-таки нести позитив людям», – пояснює митець.

Народився Володимир Олексійович Баранчук 18 листопада 1942 року в селі Кутрів, що над Стиром. У 8 місяців став сиротою. Воєнне лихоліття забрало у нього батька Олексія Андрійовича. З мамою Оксаною Федорівною переїхав у село Буркачі.

Закінчив Мервинську семирічну школу, а згодом і вечірню середню. З раннього дитинства спостерігав як мороз малює на шибках візерунки, як виграє барвами осінній ліс. З Божого благословення в нього проявився талант до мистецтва.

У 1972 році з дружиною Лесею Дмитрівною переїхали в село Борочиче. Виростили дві дочки. У свої 75 років, незважаючи на численні хвороби, Володимир Баранчук веде активний спосіб життя та знаходить час малювати.

Художник Володимир Баранчук

 


Присутні були в захваті від побаченого


Художник розповідає про свої творіння


Картини та ікони


Пейзажі


Картини


Музичний супровід

 

 

 


Загрузка...

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі