Вистава «Щасливе Різдво» подарувала маленьким лучанам віру у дива

Джерело: Волинські Новини

Луцькі дітлахи разом зі своїми батьками завітали на виставу «Щасливе Різдво», яка відбулася 10 січня у Палаці культури.

Актори, які показали артистизм та високу виконавчу майстерність, своєю грою занурили дітлахів та їхніх батьків в атмосферу свята та різдвяних див.

У сюжеті вистави йдеться про те, що у дівчинки Варі, якій на Різдво мало виповнитися 7 років, захворіла мама, але у них немає грошей, щоб її вилікувати. Дівчинка вирішила продати свою улюблену ляльку Настусю, втім перехожі не схотіли купляти іграшку, до того ж вони обзивали Варю жебрачкою. Дівчинка почала почала сумувати, але дітлахи порадили їй подати оголошення у газету про продаж улюбленої ляльки.

Прийшовши у редакцію, вона зустріла там головного редактора, який був дуже самотнім і святкував Різдво наодинці. Він погодився, щоб Варя написала оголошення, аби за виручені кошти вона могла купити мамі ліки. Але не так сталося, як гадалося: коли Варя разом з хворою матір'ю були вдома, то до них завітав редактор, який повернув дівчинці Настусю, а також приніс її мамі ліки та теплий плед, тож мама Варі невдовзі мала одужати.

Зауважимо, що в антрактах вистави дітей розважали сніговики, які навчали їх «їздити на атомобілі», а також «відправилися з ними у космос».

Перед початком дійства голова просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ Валентин Марчукзауважив, що як і кожного року, глядачі мають можливість через казку подорожувати з волхвами з далекого сходу до печери Спасителя.

«За допомогою казки ми сьогодні згадаємо слова самого Господа: «Будьте, як діти, бо таких є Царство небесне». Простота, віра та любов дітей повинна сколихнути нас дорослих стати кращими, чеснішими та добрішими і через віру та надію досягнути найвищої чесноти - любові один до одного», - зазначив Валентин Марчук та привітав усіх зі святами.

Опісля закінчення вистави щасливе Різдво для малечі не закінчилося, адже кожен маленький глядач отримав солодкий подарунок.


Загрузка...

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі