Волинська школа носитиме ім’я Героя Івана Пасевича

Джерело: Нове життя

Рішенням сесії районної ради (№21/7 від 22 грудня 2017 р.) Залізницькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Любешівської районної ради Волинської області присвоєне ім’я Івана Пасевича.



Як повідомив начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Василь Кух, попередньо відбулася реорганізація Залізницького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – дитячий садок» у дві окремі юридичні особи: у загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів та Залізницький заклад дошкільної освіти «Дитячий садок «Сонечко»» Любешівської районної ради Волинської області.

Тож на згаданій сесії районної ради були затверджені також статути обох навчальних закладів.

Нагадаємо, заступник командира 3-ї роти 80-ї аеромобільної бригади старший лейтенант Іван Пасевич загинув під час обстрілу російськими «Градами» 16 серпня 2014 року під селом Красне Луганської області.

Захисник своїм тілом закрив від вибуху двох побратимів, завдяки чому вони залишилися живі. Він жив у Львові, але за проханням батьків його поховали у рідному селі Залізниця Любешівського району на Волині. У селі одну з вулиць назвали його іменем, відкрили сквер у пам’ять про Івана Пасевича та учасників АТО, у Володимир-Волинському педагогічному коледжі, де навчався, встановили пам’ятний меморіал. Є пам’ятна дошка і на Залізницькій школі, яку закінчив.


Загрузка...

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі