У Луцьку визначатимуть олімпійську збірну з легкої атлетики

  1. Новина відноситься до:

Виконавчий комітет Федерації з легкої атлетики України ухвалив рішення про те, аби провести в Луцьку на стадіоні «Авангард» змагання для формування олімпійської збірної.

Про це 25 вересня під час відкриття Чемпіонату України з легкої атлетики повідомив президент Федерації легкої атлетики України, перший заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул.

«Вчора ухвалене рішення виконкомом Федерації про те, що тут відбудеться найголовніший Чемпіонат України серед дорослих, де буде формуватися наша олімпійська збірна. Це рішення вже прийняте», - зазначив Гоцул.

Він наголосив, що є плани проводити саме на стадіоні у Луцьку навчально-тренувальні збори різних вікових груп, включаючи олімпійську збірну.

«Щонайменше в 2017 році Луцьк побачить досить серйозні змагання європейського рівня. Це буде справжнє свято для всіх», - зазначає посадовець.

Ігор Гоцул запевняє, що відкриття легкоатлетичного комплексу дає новий поштовх розвитку міста, адже буде сприяти розвитку відповідної інфраструктури Луцька. В Україні – це другий стадіон такого рівня. Подібний комплекс є у Кіровограді.

«Проведення змагань і зборів має не лише соціальне, а й серйозне економічне значення. Десять років тому у Сумах побудували легкоатлетичний манеж. На той час Суми були досить провінційним містом, де навіть важко було знайти готель. Утім завдячуючи цьому манежу і тим спортивним заходам, розвилася серйозна інфраструктура. Те саме повинно відбуватися тут», - наводить приклад посадовець.

Нагадаємо, 25 вересня в Луцьку розпочався Чемпіонат України з легкої атлетики. Видовищні змагання відбуватимуться 25-26 вересня на стадіоні «Авангард». Визначити, хто кращий, приїхали команди з усіх куточків України – понад 500 спортсменів.

Вхід на змагання – вільний.

Загалом вартість робіт з реконструкції «Авангарду», які наразі профінансував Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» – більше 9 мільйонів гривень. Сюди входить, зокрема, облаштування бігових доріжок із сучасним високоякісним синтетичним покриттям, майданчики для стрибків у висоту та довжину, сектор для метань та інші необхідні об’єкти.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі