Давні обряди ворожіння на Андрія

Завтра, 13 грудня, свято Андрія Первозванного. У народі кажуть, що в ніч на Андрія відбуваються містичні речі. У ніч з 12 на 13 грудня дівчата, аби дізнатися про своє майбутнє, влаштовували ворожіння. Кажуть, що під час гадання можна отримати відповідь на багато запитань.

Gazeta.ua знайшла секрети Андріївського зимового ворожіння на судженого.

Ворожіння на ім'я майбутнього чоловіка

Увечері на Андрія напишіть на окремих папірцях 11 чоловічих імен. Один папірець залишіть пустим. Перед сном покладіть мішечок з іменами під подушку. Вранці витягніть один з папірців. Яке ім'я випаде - так зватимуть майбутнього чоловіка. Якщо папірець порожній - доля бажає залишити ім'я у таємниці.

Автор: patrioty.org.ua

Дізнатися ім'я чоловіка можна зранку 13-го грудня. Вийдіть на вулицю і запитайте, як звати першого зустрічного чоловіка. Яке ім'я назве чоловік - так зватимуть судженого.

Можливість побачити обличчя свого судженого

Побачити образ свого судженого можна у дзеркалі. Для цього два люстерка потрібно поставити одне навпроти одного. Посередині них - три запалені свічки. Опівночі вимкніть світло. Сядьте обличчям до дзеркал. Мовчки вдивляйтеся у коридор зі свічками. У ньому має з'явитися суджений.

Автор: kp.ua

Побачити обличчя майбутнього чоловіка можна у сні. Перед сном поставте під ліжко склянку води. Зверху покладіть дерев'яну дощечку. Після цього попросіть судженого перевести вас через місточок.

Існує ще один варіант ворожіння у сні. Покладіть під подушку власний гребінець. Перед сном попросіть судженого прийти уві сні розчесати коси.

Коли вийдете заміж

Якщо на Андріївські вечорниці зібралося багато незаміжніх дівчат, можна ворожити на чоботях. Кожна бере свій чобіт. Переставляєте їх від стіни до порогу. Чий чобіт "дійде" першим - та дівчина першою стане на весільний рушник.

Поворожити можна й на нитці. Кожна бере шматок нитки однакової довжини і підпалює. Чия догорить найшвидше - та дівчина першою піде під вінець.

Автор: lady.tochka.net

У ніч на 13 грудня відламайте гілочку вишні. Поставне у воду, промовляючи: "Святий Андрію, маю на Тебе надію. Дай, щоб вишня зацвіла, а мою долю на поріг привела". Якщо до Різдва розцвіте – вийдете цього року заміж.

Дівчата також ворожіть на квасолі. У ліву руку візьміть жменю бобів. По одній відкладаєте і примовляйте "у дівках сиджу" – "заміж піду". Так робіть доти, доки не закінчиться квасоля.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі