У Луцьку створили ще одне ОСББ

Джерело: Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк»
  1. Новина відноситься до:

Мешканці будинку 18, що на вулиці Грушевського,звернулись у Офіс розвитку кварталу на вулиці Шухевича з бажанням створити ОСББ. Оскільки втомилися чекати допомоги від жеку та комунальників.

Лучанам добре знайомі проблеми руйнування будинків, протікання стін у під’їздах, занедбаних прибудинкових територій. Виявляється , у вирішенні цих питань найбільше заважає непоінформованість, адже більшість людей і не здогадуються, що можуть самотужки вплинути на зміни у своєму будинку, дворі та кварталі.

У Фонді Ігоря Палиці «Новий Луцьк» вирішили допомогти мешканцям міста у вирішенні подібних проблем. Так, у Офісах розвитку кварталуусім охочим нададуть консультації щодо створення ОСББ, проведуть відповідне навчання, а також допоможуть у виборі підрядників для виконання ремонтних робіт. Окрім того, Фонд готовий працювати з ОСББ на умовах співфінансування. Приклади такої співпраці уже є.

Так, після звернення ОСББ «Луцьк. Кравчука» Фонд «Новий Луцьк» виділив 56 тисяч гривень на проведення ремонтних робіт у проблемній багатоповерхівці. Шляхом співфінансування вдалося відремонтувати вхідні козирки у під’їздах та вхідні дашки у підвали. Як пояснив Олександр Товстенюк, голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», виділені кошти – це 80% усіх витрат, ще 20% (тобто 14 тисяч гривень) профінансувало ОСББ.

Зі слів мешканців будинку 18 на вулиці Грушевського, ідея створити ОСББ у них виникла вже давно, але вони ніяк не могли зважитися на такий крок, адже не знали юридичних тонкощів.

Дізнавшись, що у Офісах розвитку кварталу надають консультації та проводять навчання щодо створення ОСББ, одразу звернулися до працівників Офісу на вулиці Шухевича.

«Ми ніколи не створювали ОСББ, хоч давно хотіли. Річ у тім, що ми не знали, як правильно юридично це оформити. Звернувшись до Офісу розвитку кварталу, отримали повноцінну консультацію. Нам надали вичерпну інформацію щодо усіх питань, які нас цікавили. І от вже сьогодні ми створили ОСББ. Відтепер почнемо змінювати свій будинок», – зазначила голова новоствореного ОСББ Ольга Герасимюк.

Варто зауважити, що Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» бере на себе всі витрати, пов’язані з реєстрацією ОСББ.

Зі слів представниці Офісу розвитку кварталу Лілії Геніровської, з цією ініціативною групою було легко та приємно працювати, оскільки вони прийшли з впевненим бажанням впливати на зміни у своєму будинку та кварталі.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі