У Луцьку обирали гімн міста. Аудіо

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

 

Із семи варіантів, які подали на конкурс, жодну із пісень не визнали такою, яка гідна представляти обласний центр Волині й може підносити дух лучан та гостей міста. Тому конкурс проведуть повторно.

Перший тур засідання конкурсної комісії відбувся 17 листопада в Палаці культури міста Луцька.

Нагадаємо, що конкурс оголосили 1 липня й пропозиції подавали до 31 жовтня. Згідно з умовами, тривалість музично-поетичних творів повинна бути не більш, ніж 5 хвилин, а сам твір може містити не більше, ніж 32 рядки. Як результат, на розгляд запропонували 7 творів.

Заслухавши усі пропозиції, члени журі зауважили, що серед них немає гідних пісень, мовляв, як би це був гімн для дитячого садка, школи чи мікрорайону, то можна було б щось вибрати.

Зі слів члена комісії, директор палацу культури міста Луцька Юрія Войнаровського, гімн міста повинен бути таким, аби дух захоплювало.

«У представлених варіантах ні мелодії, ні слова не підходять на гімн Луцька, вони слабенькі. Таке враження, що співаю те, що бачу. А ще є такі тексти, де написано «замок Любарта-замок Любарата…», але не розумію чому його так називають?! Це ж замок Луцька! Те що його будував Любарт – одна справа, але потім його добудовували, й сенсу в гімні про це писати немає. Можливо це для того, щоб потім хтось прийшов і заявив про свої права власності!? Звісно, сміятися ми не маємо права, адже кожен автор хотів себе історично утвердити. Тому, я вважаю, що конкурс потрібно продовжити, навіть, якщо на це піде 3-5 років, але щоб ми зробили історично правильне рішення. Гімн Луцька повинен нести у собі велич древнього та сучасного сьогодні міста, щоб у будь-якій країні він звучав так, аби серця усіх надихалися», - наголосив Юрій Войнаровський.

Підсумовуючи засідання комісії, директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатівзачитала протокол комісії з врахуванням побажань усіх учасників.

«Конкурсна комісія залишає за собою право не визнавати жодну з пісень переможцем та може провести конкурс повторно. Тому, згідно з вашими рекомендаціями, пропоную оголосити наступний конкурс та внести зміни у програму, аби окремо провести конкурс текстів і композиторів», - зачитала пані Тетяна.

Новий конкурс вирішили оголосити із січня 2018 року.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі