Учені відновили обличчя відьми, яка померла 300 років тому

Джерело: birdinflight

У 1704 році її звинуватили у чаклунстві і прирекли на смерть.

 

 

Команда науковців із університету Данді опублікувала портрет шотландки Ліліас Еді, відтворений за фотографіями її черепа. На початку XVIII століття жінку катували і вирішили посадити в тюрму як відьму - її звинувачували у чаклунстві і тому, що вона займалася сексом з дияволом. Шотландка померла напередодні виконання вироку - мабуть, в результаті суїциду.

Її поховали недалеко від рідного села Торріберн. Через 100 років хтось із місцевих мешканців  розкопав місце захоронення і дістав череп Ліліас, щоб спробувати продати його. Череп купив музей Сент-Ендрюського університету, у якому череп зберігався до початку ХХ століття, коли і пропав. До цього його все ж встигли сфотографувати - ці знімки і були використані для відновлення обличчя Ліліас Еді.

За словами Крістофера Рінна, одного з учених, які працювали над реконструкцією обличчя, отриманий таким чином портрет - скоріше всього, єдине достовірне зображення шотландської відьми. Рештки більшості звинувачених у чаклунстві жінок у той час зазвичай просто спалювали.


Загрузка...

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі