Храм на Волині відсвяткував 80-річчя

12 листопада Різдво-Богородична громада УПЦ села Боровичі Колківського благочиння (Маневицький район) відсвяткувала вісімдесятиліття відтоді, як у селі у 1937 році збудували власний православний храм.

Парафіян привітав з цією подією єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, котрий прибув сюди у супроводі духовенства Волинської єпархії. Зокрема, у цей святковий день у Боровичах разом з архієреєм молились священнослужителі Колківської округи на чолі з благочинним протоієреєм Петром Бугайчуком, повідомляє Волинська єпархія УПЦ.

Віряни з великою радістю та гостинністю зустріли архіпастиря та подякували йому за приїзд. Керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Нафанаїл звершив Божественну літургію, у супроводі урочистого співу місцевого парафіяльного хору та колективу з села Заболоття з сусідньої Рівненської області.

Настоятель храму протоієрей Петро Яночко був нагороджений правом служити з відкритими царськими вратами до молитви «Отче наш». Владика привітав і благословив також усіх вірян, котрі прийшли помолитись з нагоди річниці їхньої церкви.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі