§ «Я знаю - місто буде, я знаю - край розквітне!»

  1. Стаття відноситься до:

Як «Хроніки» повелися на обіцянки

Кандидати в депутати за час виборчої кампанії встигають добряче набриднути нав’язливою рекламою. Кажуть, що Микола Ярославович під час зустрічі з виборцями своєю монотонною промовою приспав одночасно 16 людей. Четверо з них були ще зовсім маленькими дітьми... Розповідають, що Олена Василівна, коли не може заснути, то рахує пільгових пасажирів у своїх маршрутках. Ох, рекламо-рекламо... От про білборди ще навіяло: на жаль, у Луцьку не буде власної контрактної армії і підвищення зарплат вдвічі, бо «Батьківщина» навіть не висувала свого кандидата.

Кампанія дуже концентрована в часі, тому на нас за короткий термін виливають гігабайти обіцянок. Не дивно, що люди заповзялися критикувати всіх кандидатів у депутати та мери, але ми переконані, що це незаслужено. Вони всі обов’язково виконають свої передвиборчі обіцянки і тоді на Волині у листопаді 2017 року буде щось таке...

...Пенсіонери скаржаться у правління своїх ОСББ на неймовірну спеку в квартирах за 45 гривень на місяць. «Волиньгаз» при підключенні до мережі пропонує новому абоненту дворічний пільговий період із нульовим тарифом.

Прогнавши дурнів із влади, ми почали позбуватися іншого лиха – поганих доріг. Білоруси тепер приїжджають в Ратне тільки щоб покататись європейськими дорогами. А велодоріжку «Нововолинськ – Володимир-Волинський» визнано найдовшою в Європі.

Водіїв маршруток у Луцьку мають право звільнити за глючний вай-фай. Пасажири в Турійському районі масово обурюються на низьку якість харчування в міжміському транспорті.

Найбільше зміни зачепили наші євроатлантичні мрії. Наприклад, поляки почали масово скуповувати дешеві автомобілі на українських номерах, щоб хоча б раз на п’ять днів потрапляти в Україну.

У Ковелі запис дитини у чергу в дитячий садочок відбувається «зачекіненням» у «Фейсбуку». Самі ж дитячі дошкільні заклади в місті залізничників перейменовано на європейський манір. Тепер вони «кіндергардени».

Маневиччани налагодили експорт оконської води в країни ЄС. Форель з Маневицького району позиціонується в європейських супермаркетах як екологічно чиста риба ручного годування. У мюнхенських пабах тим часом вишиковуються довжелезні черги за павлівським пивом. Плануючи бюджет на 2017 рік, Євросоюз попросить у Любомля виділити кошти для реставрації Люблінської ЗОШ №7.

Відчувши переваги децентралізації та освітнього самоврядування, заживуть на повну котушку європейські студенти. Австрійська поліція викриє «викладацьку мафію», яка брала по 1000 євро із студентів за надання рекомендації провести перепідготовку в луцькому Східноєвропейському національному університеті. Юні австріяки мріяли удень навчатися, а увечері працювати офіціантами в «Білому роялі».

Відбудуться позитивні зміни і щодо декомунізації області. Маки в Любешівському районі тепер цвістимуть синьо-жовтим кольором. У продаж надійдуть 3D-окуляри, у які можна буде розрізняти серед натовпу колишніх комсомольців, комуністів і «януковичів». Олександр Кононович піде в багаторічний запій, коли йому виділять земельну ділянку під музей тоталітарної доби і Дмитро Ярош привезе до Луцька шматки розбитого мавзолею Ілліча.

Юлія Тимошенко згадає свої рекордні відсотки підтримки на Волині і пролобіює вигідний контракт на постачання маракуї та манго з Гондурасу в Горохів. Жителі німецького Штутгарта викупили усі «екологічні» тури на «бетонку по гриби». 

Жерар Депардьє «плюне» на Кадирова, розкається перед СБУ і отримає дозвіл жити в Україні. Оселиться в Любешові і проводитиме платні дегустації домашньої оковитої, яку назве «Мусьє».

Сімейство Чорнух, секретно приватизувавши Колізей і Пізанську вежу, доможеться підряду від італійського уряду на їхню реставрацію. Берлусконі, коли звільниться, таємно прилітатиме на покази мод агентства Марини Занюк. А прилітатиме старий ловелас в Крупу, там буде новий термінал луцького аеровузла. На військовому тільки натівські «мак-дугласи» базуватимуться...

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Олесь ГАВРИЛОВ

Коментарі